The 26th committee F.O.R.T. ‘Pie Debye’

Chairman

Dirk Vogels: "Wanneer je je thuis voelt, wordt het vanzelf gezellig"
Slechts 20 jaar geleden is de voorzitter van de 26ste commissie F.O.R.T. ‘Pie Debye’ geboren in Uden, een dorp ongeveer 30 kilometer ten noorden van Eindhoven. Getogen in Uden maakte hij al vroeg kennis met het leven in een bruin café. Zo waren zijn ouders ooit deel van het bestuur in ‘De Pul’, toen (behoorlijk lang geleden) een van de populairste kroegen in Uden. In deze zelfde kroeg leerde hij, op mogelijk iets te jonge leeftijd, voor het eerst dat hij, net als zijn familie, genen in zich had voor gezelligheid en bier. Later zette hij zijn leven voort in Eindhoven, waar hij zich als Brabander gelijk thuis voelde. Het gevoel van een thuis werd mede veroorzaakt door de sfeer in en rondom de F.O.R.T.. Bij de eerste kennismaking met deze ruimte, was de voorzitter gelijk verliefd. De beslissing om van deze ruimte een jaar lang zijn thuis te maken, was dan ook al snel gemaakt. Als voorzitter streeft hij ernaar om dit gevoel van thuis niet alleen te delen met de studenten, maar ook met de medewerkers van de faculteit Scheikundige Technologie.

Treasurer

Marc Willemsen: "e (h)echte waarde van bier"
Deze immer vrolijke jongeheer is geboren en getogen in het Limburgse dorpje Stein. Hier leerde hij het lekkere Brand pilsener naar waarde te schatten. Toen hij naar Eindhoven verhuisde om Scheikundige Technologie te studeren was hij dan ook blij verrast om dit heerlijke bier in de F.O.R.T. aan te treffen. Al vroeg in zijn eerste jaar leerde hij de hechte waarde van deze archetype bruine kroeg en kwam het idee in hem op om een poging te wagen om F.O.R.T. commissie te worden. Gedurende zijn eerste- en tweede jaar leerde hij steeds meer speciaalbieren kennen en deze naar waarde te schatten en was hij ook ruim aanwezig op borrels en feestjes. Hij hoopt zijn eigen waarde te bewijzen als penningmeester van de uiterst gezellige en leuke 26ste commissie F.O.R.T. ‘Pie Debye’. Hij is dan ook nog steeds iedere borrel te vinden in de F.O.R.T. waar hij gezellig praat met de gasten, gesteund door zijn Limburgse accent.

Stock Manager

Brandon van Rosendaal: "Drink matig doch regelmatig"
SMS Brand ON naar 3678 en de ruiter gaat omhoog! Deze ruige kerel komt uit het onbekende, maar toch enigszins bekende Heerle. De bekende broer van dit dorp ligt in Limburg, maar Heerle ligt in Noord-Brabant. Dit uitstekend gelegen dorp met 1000 inwoners tussen Roosendaal en Bergen op Zoom, gaf Brandon de gelegenheid om uit twee steden te kiezen. De keuze is uiteindelijk op Bergen op Zoom gevallen, daar waar het Gymnasium Juvenaat zich bevindt. Zijn diploma heeft hij hier op zijn sloffen gehaald, en met zijn interesse in de scheikundige wereld en zijn afkeer tegen het noorden (Delft… bah), kwam hij dan uiteindelijk in Eindhoven terecht, bij de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens zijn eerste jaar was Brandon regelmatig te vinden in F.O.R.T. ‘Pie Debye’ om naast pils, immers hij was een eerstejaars, ook af en toe een lekker speciaalbiertje te pakken, donkere bieren om te precies te zijn. Langzaam maar zeker werd de pils consumptie minder en zijn liefde voor speciaalbier groter, alles wat op de kaart stond vond Brandon lekker. Hij vond het dan ook een heerlijke plek om na 4 uur lekker te komen borrelen. Echter, ambitie voor de commissie… die was nog niet aanwezig. Maar daar bracht gelukkig de FoLuCie van 2012-2013 verandering in. Zijn liefde voor speciaalbier moest maar geuit worden in de taak van de voorraadbeheerder. Spijt heeft hij er zeker niet van en hij heeft al geweldige momenten mee mogen maken met zijn commissie.

Coordinator of Activities

Jolanda van Helden: "Gezelligheid kun je maken"
Deze dame is geboren en getogen in Melderslo in het mooie Limburg. In het begin van VWO 6 mocht ik voor de eerste keer stappen zetten in de F.O.R.T.. Dit was tijdens de VWO-werkweek, waar ik besloot om hier in Eindhoven te gaan studeren. Hiervoor ook verhuisd uit het mooie Limburg naar Eindhoven. Sinds dat ik hier studeer ben ik vaak te vinden in de F.O.R.T. en hierdoor werd de liefde voor de F.O.R.T. steeds groter. Tijdens het tweede jaar dan toch besloten om een jaartje activiteitencoördinator te worden in deze mooie borrelruimte.