The 28th committee F.O.R.T. ‘Pie Debye’

Chairman

Martijn de Belie: "Zoals het bier thuis vloeit, vloeit het nergens"
Alweer 21 jaar geleden werd de voorzitter van de 28ste commissie F.O.R.T. ‘Pie Debye’ geboren in het rustige Zeeuws-Vlaanderen. Toen hij opgroeide was het hem al snel duidelijk dat dat goudgele drankje hem wel echt beviel. Dit kon natuurlijk ook niet anders met een vader die werkzaam is bij het overkoepelende bedrijf van het verrukkelijke Brand bier. Nadat hij in zijn vijfde studiejaar op de middelbare school de F.O.R.T. al had gezien, was hij ook hier verkocht. In deze bruine, archetype kroeg wilde hij zich wel vaker bevinden! Toen hij eenmaal student was aan de faculteit Scheikundige Technologie was hij dan ook niet weg te slaan op donderdag. Vanaf het begin keek hij hier op tegen de commissie en Hét Tappersgilde. Toen tijdens het tweede jaar de kans voorbij kwam om hier ook echt iets te betekenen, kon hij hier natuurlijk geen nee tegen zeggen. Daarom begon hij in 2015 aan de zware taak om de F.O.R.T. zo geweldig te houden als dat hij is. En hoe kan dat beter dan als voorzitter?

Treasurer

Esther Montrée: "Alcohol + Zuur -> Est(h)er"
Dit commissielid is twintig jaar geleden geboren in Vlijmen en is zes jaar later verhuisd naar zo ongeveer de enige straat van het mooie dorpje Haarsteeg. Al in het laatste jaar van haar middelbare school carrière kwam ze in aanraking met de F.O.R.T. tijdens haar deelname aan de VWO werkweek. Tijdens deze ervaring was het enthousiasme voor deze borrelruimte al geboren. De liefde voor het goudgele drankje en de borrelruimte zelf groeide alleen nog maar meer toen ze eenmaal deelnam aan de introductie. Het Brand bier ging vlot naar binnen en toen wist ze zeker dat ze veel tijd zou gaan doorbrengen in de F.O.R.T.. Zo gezegd, zo gedaan. Vele donderdagborrels gingen voorbij en de interesse om ook ooit in een mooie blouse met het F.O.R.T.-logo te staan was gewekt. Er zat niks anders op om te verhuizen naar Eindhoven om nog meer mee te kunnen krijgen van deze geweldige borrelruimte en de activiteiten die daar werden gehouden. Nu, een tijdje later, zal ze haar uiterste best doen om de financiën van de 28ste commissie F.O.R.T. “Pie Debye” tot een goed einde te brengen. Met de juiste verhouding van de zuurheid van deze penningmeester en alcohol, zal deze est(h)er een mooi jaar tegemoet gaan.

Stock Manager

Guido Hagenaars: "Een breder assortiment daar maak je de gasten blij mee!"
Geboren in het kleine boeren dorpje Hoeven in het zuidoosten van Brabant. Bier was in het begin niet echt zijn ding, hij dronk er af en toe wel eens een in het café waar hij werkt, maar daar bleef het bij. Maar dit veranderde toen hij tijdens de intro in aanraking kwam met de F.O.R.T. Al dat verschillende bier sprak hem wel aan en zo begon hij dus de wereld van speciaal bier te ontdekken in de F.O.R.T. Na een jaartje bijna elke donderdagborrel te hebben bijgewoond en vooral genoten te hebben van alle speciaal biertjes, begon de interesse in de F.O.R.T. erg te groeien en wist hij dat hij ook wel een jaar de F.O.R.T. zou willen runnen. Vooral de speciaal bier kant trok hem, na veel verschillende speciaal bieren te proeven in de F.O.R.T., de stad en thuis, was al gauw duidelijk dat de taak als voorraadbeheer wel wat was voor hem, daarom besloot hij om de gasten van de F.O.R.T. als voorraadbeheerder te gaan voorzien van allerlei lekkere speciaal bieren bij de 28e commissie F.O.R.T. ‘Pie Debye’

Coordinator of Activities

Jules van Boxtel: "Wijsheid komt met de jaren"
Na opgegroeid te zijn in het mooie Tilburg – en ja, Tilburg is een mooie stad – stapte dit lid van de commissie voor het eerst de F.O.R.T. binnen tijdens de intro van 2013. Na eerst verbaasd te zijn over het grote assortiment, begon hij met het ontwikkelen van passie voor speciaalbier. Vrijwel elke donderdagborrel was hij in de F.O.R.T. te vinden en de lijst was dan ook snel afgewerkt. Na twee jaar altijd met veel plezier op donderdag naar de F.O.R.T. te zijn gekomen en alle bieren een keer gedronken te hebben, wordt het tijd om eens aan de andere kant van de bar te gaan staan. Als oudste (en daarom natuurlijk ook het wijste) lid van de commissie gaat hij dit jaar de activiteiten van de F.O.R.T. coördineren.