The 27th committee F.O.R.T. ‘Pie Debye’

Chairman

Jorrick van Pol: "Ik ben niet koppig, ik heb gewoon altijd gelijk"
20 jaar geleden geboren in het altijd rustige Brunssum in het zuiden van Limburg. Brand bier werd hem met de paplepel ingegoten, ondanks het feit dat hij dichter bij de Alfa brouwerij woonde. Na het gymnasium was het dan tijd om te vertrekken, tijd voor de verdere opleiding in het “verre noorden”. Tijdens de intro stapte hij voor het eerst de F.O.R.T. binnen en meteen was hij verkocht. In het begin was het lastig om de borrel te combineren met naar huis gaan, dus was het besluit eenvoudig: Ik kom wel in Eindhoven wonen. Sindsdien is hij er bijna altijd wel geweest. Dit was de plek waar hij zich vaak zou willen vinden en hoe kan dat beter gedaan worden door in de meest prestigieuze commissie van Japie deel te nemen. Het enige dat nog moest gebeuren, was wachten, en die tijd kon lekker doorgebracht worden met borrelen in die prachtige ruimte. Hij vult het voorzitterschap van de 27ste commissie F.O.R.T. “Pie Debye”. En met drie Limburgers en een Brabander in de commissie zal het Limburgse edelpils niet verkwist worden.

Treasurer

Mark van Dijk: "Alle grootse daden beginnen klein"
Geboren in Den Bosch en opgegroeid in het pittoreske Empel zal dit commissielid de enige zijn die richting het zuiden reist om in het mooie Eindhoven aan te komen. In deze stad kwam hij tijdens een startgesprek in aanraking met de F.O.R.T., waar hij zich meteen thuis voelde. Hij wist daarna gelijk dat hij vaak in deze mooie ruimte zou willen komen. Na het kiezen van de juiste opleiding heeft hij daardoor besloten vele donderdagborrels aanwezig te zijn. Het Brand pils smaakte hem namelijk zeer goed. Niet snel daarna werd mede door ‘De Grote 25’ ook de interesse gewekt voor de vele andere lekkere biertjes op de lijst. Na zelf te genieten van al het moois wat de borrelruimte te bieden heeft, zal hij een oogje op de financiën houden bij de 27ste commissie F.O.R.T. “Pie Debye”.

Stock Manager

Troy Oude Bekke: "Verandering van drank doet drinken"
Geboren in het bekende Heerlen, met een n op het eind dus niet dezelfde stad als mijn voorganger. Mij werd al van jongs af aan in het mooie Limburg geleerd dat wanneer er bier gedronken werd, het toch Brand bier moest zijn. Ook al ligt de geboorteplaats dichter bij de brouwerij van Alfa dan bij die van Brand, smaakt Brand bier vanaf het 16de levensjaar altijd het beste. De eerste indruk van de prachtige borrelruimte was dan ook uiterst positief. Nu 2 jaar, vele mooie herinneringen en activiteiten later, is het eindelijk tijd om aan de andere kant van de bar te staan. Naast het ”normale” Brand bier, is speciaal bier ook heerlijk. Nu er alweer 22 jaren voorbij zijn, is er al genoeg pils achter de kiezen gegaan. Maar speciaal bier aan de andere hand, is pas begonnen in de F.O.R.T. . Vele borrels later, is de hele lijst geproefd en zijn er maar een paar waar minder van genoten is. Daardoor is de passie voor speciaal bier alleen maar groter geworden, vandaar de functie voorraadbeheerder. Om deze minder lekkere biertjes te vervangen en de lijst compleet te maken met heerlijke bieren. Er is geen twijfel dat het een leerzaam en geweldig jaar met mijn commissiegenoten gaat worden!

Coordinator of Activities

Huib Limpens: "Het is altijd tijd voor een spelletje"
Na geboren te zijn in Arnhem en toch al snel verhuisd te zijn naar Limburg, is deze jonge man het toch weer wat hogerop gaan zoeken. Het nuttigen van alcohol werd al snel gestimuleerd op de plaatselijke hockeyclub. Sinds dat moment zijn bardiensten en feestjes deze knaap niet onbekend gebleven. Eenmaal aangekomen in het mooie Eindhoven met een frisse kijk op het studentenleven, was de eerste F.O.R.T. borrel meteen een feest. Niet alleen werd er kwaliteitsbier geschonken, maar er was ook een groot assortiment van lekkernijen aanwezig. Zo kwam deze jongen niet alleen in aanraking met speciaal bier maar er ontstond ook een passie voor de F.O.R.T.! Na twee jaar van bewondering en veel plezier is het moment toch eindelijk daar. Met een koppige voorzitter, een kabouter voor het geld en een zeer aanwezige voorraadbeheerder moet het allemaal toch wel goed komen. Hij zal dit jaar de activiteiten van de 27ste commissie F.O.R.T. “Pie Debye” gaan coördineren. Dit kan alleen maar een top jaar worden!